1.07.2011 г.

Страхове


Скоро, някъде из мрежата, попаднах на новината, че група ентусиасти искат обявяването на Джулая за някакъв общоевропейски празник – не запомних точно на що. Теглих една дълга и насърчителна и забравих.
Днес отново идеята изплува в главата ми. То в нея място много – започна и лупинги да върти и удари някъде, дето са скрити страховете.
Уплаших се, че ще ми откраднат част от младостта. Ще я поевропейчат, костюмират, лустросат и вместо бира или нещо по-твърдо ще чакат Слънцето с кола в ръка. И без цигарен дим, разбира се... Ужас!
Представих си как след година-две-три някъде - на брега на морето, новоизбрания Президент, вдигнал молитвено ръце към изгряващото Слънце (виж картинката) тихо припява и леко притъпква под звуците на July Morning... Кошмар.
Май и Слънцето се стресна от тази перспектива и днес хич и не се появява, но кому е нужно то? Важна е общоевропейската идея за Слънце, а и събитието можем да преместим в по-удобно време – някъде по залез... Кой ще се аби да става толкоз рано?!

Предвкусвайки закономерния въпрос веднага отговарям: Естествено, че ББ е Слънцето! Що за неразбиране...

16 коментара:

  1. Бррррррррр!!! Вярно си е кошмар. Дори видях допълнение. Отдясно на Mрезидента е св.Д и обявява ново увеличение на тока и парното. Отляво св.ЦЦ, който прибира хората, които отклоняват очи от Слънцето:)

    ОтговорИзтриване
  2. Олеле ти довърши картинката :)
    Предлагам да си ги изберем пожизнено с наследяване на поста. Те тогава ще настане един живот...
    Добро същество, наследник добро същество, наследник...

    ОтговорИзтриване
  3. денят, когато дъновисти посрещат изгрева: на какво?! Давам си сметка, че Дънов е поредното унищожаване на църквата, която единствено ни дава сили да живеем достойно на земята, като творим, развиваме способности и не се гневим за това, което не е по силите ни да променим... грешно е да си мислим, че не можем да имаме достойно съществуване... трябва да го пожелаем, без да мразим и ругаем. Чрез омразата един към друг ни подчиняват. Тази демокрация е негодна и може да се поправи.... Християнска държава сме по конституция и демократична.. уважавам Вашето мнение...Давам си сметка колко вреди това нанася на нашата човечност...

    ОтговорИзтриване
  4. Днес, преди да видя този материал написах за страха. Но... аз не се страхувам, да се страхувам, ако има защо...zaw12929/Blog.bg

    ОтговорИзтриване
  5. zaw2929/blog.bg, не мисля, че дъновистите имат отношение към Джулая. Техните идеи са на съвсем друга плоскост, според мен. Аз се страхувам, че искат да институциализират едно, общо взето, езическо поклонение :)
    Съгласен съм с Вас, че всеки - в рамките на своите религиозни и политически разбирания може да търси пътя и усъвършенстването си в общочовешките ценности.

    ОтговорИзтриване
  6. Джулай общоевропейски празник?! Такава тъпотия сякаш може да измисли само главата на български депутат.

    ОтговорИзтриване
  7. Здраве, може някой такъв да е бил осеменителя на идеята, но до мен дойде като инициативна група от фейсбук :)))

    ОтговорИзтриване
  8. немска овчарка, може би си по-млад/а и не си живял преди 1989 г. Затова :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Да... ББ е кралят слънце... или по-точно - залязващото слънце на България.

    ОтговорИзтриване
  10. йога, сега ще видиш как предизборно ще изгрее навсякъде :(

    ОтговорИзтриване
  11. Просто не знам как им е допшло на идея...

    официални рокли

    ОтговорИзтриване
  12. Напънала се планината и родила мишка :)

    ОтговорИзтриване