20.05.2011 г.

Смело, товарищи, в бою

Поставени в безизходица от управленската и интелектуалната си немощ двамата тъпунгери - водачите на ГЕРБ и АТАКА, няма накъде другаде да избягат освен в полето на етническата и религиозната омраза, с която да съберат себеподобните си и да се задържат още малко на власт.
В първите дни от управлението на Борисов, по няколко пъти на ден, бях в потрес от това до къде може да стигне простотията, дебелащината, вопиющата некомпетентност, елементарната липса на мисловна дейност и т.н. После свикнах. Вече не му обръщам внимание. Ще го преживеем и поне ще сме живи свидетели на „дейността“ на най-елементарното същество, управлявало някога по тези земи...
Съществото все пак може да остави и някакъв проблясък на държавническа мисъл и действие в полза на България,  като озапти това психо-физиологично недоразумение Сидеров и следващите го елементарии. В противен случай в България ще се случат лоши, много лоши неща.
Тези, които още не са изперкали съвсем мисля, че ще се съгласят, че не са ни виновни турците, гърците, евреите, сърбите, циганите, руснаците, американците, друговерците, неверниците и т.н. Виновни сме ние самите, тези, които са ни направили, техните производители... и така до Кубратовия сноп с пръчки...
Другите да вървят да гласуват. За който искат. Все е тая...

12 коментара:

  1. Четох и при Емо. Май няма човек, който им се връзва, но и този път нещата няма да се променят. Просто са удобни за останалите идиоти в управлението и опозицията.

    ОтговорИзтриване
  2. Владо е прав. Никой не им се връзва, но и никой не ги подвежда под отговорност. В една нормална страна, вече щяха да търкат нара.

    ОтговорИзтриване
  3. Владимир Иванов, гледах репортажа по bTV. Тези хлапета, с черните ризи, не са никой. Навремето никой не се е връзвал и на Хитлер, но знаеш какво става после...
    Всички идиотщини - велики революции, райхове, социализми започват така. Разчита се на немотията, на простотията, на алчността, дори на наивността...
    Защо трябваше да загине Дебелянов, а не някой от българските или английските пишкомерци, успели да убедят чисти души, че „загиват за Родината!“? Дрън-дрън...

    ОтговорИзтриване
  4. Емо, не знам какво е нормална страна. През годините на „прехода“ доста пътувах по Родопа - лично и служебно. Защо никой не спря мюсулманските проповедници? Колко души подкрепиха реално Боян Саръев? Виждал ли си село от пет къщи с джамия по-голяма от Софийската? Колко джамии се построиха, а за същото време - колко черкви?
    Това са само част от престъпленията на полителита.
    Нямам против мюсулмани, християни, невярващи и т.н., но една от основните задачи на управлението е да осигури баланс в управляваната система. Ако политиците не могат да поддържат такъв баланс тогава за какво са?!
    Между другото, в „нормалните държави“ също очаквам сериозни сблъсъци на етническа и религиозна основа. Техните елити по нищо не се различават от нашия.
    Всичко едва започва...

    ОтговорИзтриване
  5. Те знаят какво трябва, наборе(смях??):
    http://www.dnes.bg/politika/2011/05/18/triabvat-mi-pragmatici-ne-filosofi.119068,1

    ОтговорИзтриване
  6. Така е наборе! Личи си здравата ленинска закалка. Ленин навремето беше казал, а и предприел действия, за практиката, за философите... Е, той ги нарича интелектуалци, но то все тая. Имаме си вече и трибунали...
    Въобще, смях през сълзи.

    ОтговорИзтриване
  7. Знам за какво говориш, обиколил съм цялата страна и познавам много хора. Не минаретата пречат, пречи обезлюдяването. 5 къщи, ами като са с една вяра синагога ли да построят или да отидат в друго село? Това е риторичен въпрос, но ти знаеш, че ключа към намаляване на религиозната зависимост е в образованието. Необразования човек вярва във всичко, защото не може да си обясни естествените природни процеси. Колко действащи училища видя там?

    ОтговорИзтриване
  8. Джамиите не пречат, но демонстрират присъствие. Все пак, у нас религиозната традиция е друга.
    Образованието... да, донякъде. Познавам и знам за доста образовани хора, които вярват в дивотии. За мен по-силна е традицията. Ако се приеме, че човек може да се кръсти, обреже или т.н. след навършване на пълнолетие, влиянието на разните религии ще намалее значително, но... жреците от хилядолетия не изпускат кокала като въздействат на слабите места. И някои от най-образованите се страхуват от смъртта, примерно :)

    ОтговорИзтриване
  9. Рим не е бил унищожен за един ден, религията му също. Просто една по-удобна утопия е заместила друга. Монотеизмът е по удобен от практична гледна точка, не се налага всеки ден да се кланяш на вятъра, слънцето, водата и още...
    За традицията мисля, че съм писъл - грешка, копиране - традиция :) като чукането с яйца на великден и много други. Традицията е бягство от новото.

    Мисля, че бъдещата религия е вярата в "божествената частица", която всеки (може би) носи, но до момента не е открита. Предполагам че традицията ще изчезне, когато живота на хората стане значително по-дълъг и не бъде зависим от природните ресурси.

    ОтговорИзтриване
  10. Емо, може би... дано доживеем да видим :)))
    Религиите, идеологиите, политиката са разни прояви на един процес и когато той стане безсмислен, тогава ще забравим за сенките и тъмните ъгли в пещерата и ще излезем на светло :)

    ОтговорИзтриване