5.05.2011 г.

Всичко е бизнес


Треперете Зли Сили!
Известният от близкото минало отец Гелеменов1 е получил озарение, което споделя с нас. Благодарим.
Учените доказаха, че водата има памет, та какво остава за колата втора употреба или някое яке „на старо“! Колко умопомрачителна и нему угодна, а и на такива като него, е простичката идея за ежегодния водосвет? Какво са 10 лева на година за щастието да караш „чиста“ кола и да носиш осветени гащи! Предположението, че отчето ще се обзаведе с нова кола и модни парцалки, пък и ще задели някой лев за небогоугодни дела, е породено от мрачна завист. Все пак, бих му предложил екзорсистките ритуали да бъдат изпълнявани не веднъж годишно, а веднъж месечно. Не е лошо да си спомни и средновековните практики в тази област и да ги приложи към „елита“ ни... Варианти много, важното е алъш-вериша да върви!
В тази връзка, не е лошо и съответните комисии и подкомисии да се самосезират, за да може нашите съграждани, изповядващи други вери да не останат ощетени...

Дааа, за човешката глупост метадон няма измислен.


1„Отец“ не е първото му име, а обозначава ранга на служител на едно от популярните вероизповедания.

6 коментара:

  1. Наборе, то хубаво, но не е добре само дето накрая чрез нещо като хумор се опитваш да налагаш обобщения.(Пояснението със звездичка)
    Що се касае до въпросната...персона отец може спокойно да му бъде и малкото име, все тая (смях)
    ---
    Ето ти още нещо интересно за него...По делнично и прозаично от чудесата Божии:
    http://tangra.ucoz.ru/news/shhe_se_vrne_li_otec_gelemenov_v_politikata/2009-09-11-156

    ОтговорИзтриване
  2. Наборе, с нищо като хумор, сарказъм или пренебрежение съм написал пояснението. Не виждам и къде намираш обобщение. Лично познавам не един и двама достойни в живота и вярата си свещенослужители и, макар че не ги разбирам, имат моето уважение. Пояснението е единствено заради младите :). Много от тях не знаят, че примерно Максим, не е просто патриарх Максим, а Негово Светейшество Максим, Патриарх Български и митрополит Софийски... Телевизиите също не го знаят, но да не задълбаваме :)

    А за Гелеменов и немуподобните важи поговорката: докато умните се наумуват, лудите се налудуват.

    ОтговорИзтриване
  3. Ами пазарни отношения:) Човека си търси ниша и щом има будали да дават, защо да не вземе.Пък и Негово Светейшество Максим, Патриарх Български и митрополит Софийски прави почти същото, само дето взима повече.

    ОтговорИзтриване
  4. А, за младите ли, наборе? Трудна работа...То на 2/3 от нас, старите пак трябва да се пояснява, ама май няма за кога, макар, че dum spiro spero,нищо, че е vox clamentis in deserto :)

    ОтговорИзтриване
  5. Владимир Иванов, не знам. Което не знам, не знам!
    И все пак, почти същото, но не съвсем ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Прав си наборе. Надеждата умира последна, дори когато гласът е заглъхнал :)

    ОтговорИзтриване