29.06.2010 г.

Кой където свари...

Той, в своето триединство - Бойко Цветанов Дянков, правилно е прозрял къде българите влагат спестените си пари. В банките, разбира се, къде другаде?! България, под мъдрото му/им ръководство, излиза от кризата. Банковата система е стабилна. Бизнеса се развива успешно и безпроблемно. А и как иначе при перфектната икономическа, криминална и политическа среда, създадена от него/тях.
Има неосъзнати елементи, с ретроградно и фантасмагористично-инфантилно мислене като мен, които все още събират свободния си капитал в буркани и го ровят по двора. Все пак, искам дебело да подчертая, че това не е израз на недоверие към Партията, Правителството и Парламента, а гнила интелигентска надежда, че един ден тези ми действия ще накарат щастливите ми наследници да прекопат двора и така да открият личният ми резерв. Дано тогава събраните от мен пари им стигнат да ударят по една студена бира на теферич...

28.06.2010 г.

За администрацията

Волен Сидеров и Мартин Димитров поставиха ребром въпроса за сериозни съкращения в администрцията. Подкрепям напълно казаното от тях независимо, че са политици. Знае се, че не харесвам политиците, хеле пък тези двамата, но когато има зачатъци на разумно поведение не трябва да се пренебрегват.
Въпреки това, те не могат да надраснат„политическото“ си мислене. Казано с думи прости, милата ни Родина е достатъчно малка, за да се управлява по този разточителен и помпозен начин.
 Според мен в Народното събрание са достатъчни 50 човека. Четири министерства са ни предостатъчни: на войната, вътрешно (някои биха предложили тяхното сливане, но е опасно...), на икономиката и външно. Всяко населено място трябва да си има кмет, избиран пряко. За тяхната координация и връзка с държавната власт може да се тури по един губернатор за Северна и Южна България и... това е.
На съвременното ниво на технологиите във всяко от министерствата са достатъчни по стотина човека...
Такива ми ти работи...

26.06.2010 г.

Политика

Известна е старата приказка за маймуната, която колкото по-високо се качва, толкова повече и лъсва задника.
Вижте тези, които подкрепят педерастията по света и най-вече - у нас: посолствата на САЩ, Великобритания, Норвегия, Холандия, Франция, Испания, Швеция, Австрия, ЮАР...* Ръководството на ДСБ - с врътки и минетки, прави същото!
Много ми е интересно едно: как западните „демокрации“, за които е трудно да се определи кои ценности имат първенство - християнските или демократичните, приемат и подкрепят т.нар. „хомосексуализъм“? Кога се молят и кръстят тамошните педали - преди, по време или след „акта на освобождение“? Какво им казват „духовните им наставници“ (ако не си првят заедно оргийки) по време на изповед? За костовчетата не питам. Митичното им ръководство очевидно е състава на партийката, от една страна. От друга - както навремето изучаваха чинно устава на БКП и го скандираха по повод и без повод, сега правят същото с гейове и гейки и т.н. Като има келепир търсете Ръководството на ДСБ...
За какво става дума. За просто „отклонение“ или „борба за...“, или просто и както винаги за политика...

* За пореден път задавам реторичния въпрос: Каква ще бъде реакцията на аборигените ако посолството на България, в съответните страни, грубо се намеси във вътрешните им работи, както в конкретния пореден случай!

25.06.2010 г.

К'во ви става бе, хора?!

Току-що се размотах по мрежата и о, ужас!
Всичко друго е забравено и блогърството се тресе от предположения и попръжни по повод на утрешното педераско мероприятие. Не знам какъв е проблемът. Оставете хората да правят каквото си искат. Демокрация е все пак! Казвам го без капка ирония.
Когато минете покрай шествието с децата си или видите „проявата“ по някоя от телевизиите, или... обяснете им, че това са педераси и лесбийки и, в зависимост от възрастта им, кажете им с думи прости за какво става дума.
Възпитавайте децата си, а не оставяйте на гей-дружинки, политици, медии и т.н. да праваят това вместо вас.

Радост

Днес Нашият Премиер говорѝ по телевизора.
Не знам за какво - бях намалил звука, а и какво значение има? Днес казва едно, утре се налага да каже друго... Съдейки по топлата усмивка и благия поглед за всекиго има по нещо добро. Така трябва. За това го обичаме.
Вътрешният ни Министър изглежда по-строг, но също толкова справедлив. Ловѝ лошите хора и групи от хора и ги праща където им е мястото. Тук се проявява истинския лик на тези, които работят под прикритието на съдии. Учили били юриспунденция и се съобразявали със закона? Трънки! Трябва да се подобри физическото им възпитание! Решитено и веднага!
Обичам и харесвам и други наши политици. Особено ми харесват жените от Партията на Народа. И тях не чувам какво говорят, но са едни такива лъчисти, така добре се вместват в екрана... красота!
Искам да споделя с вас, казах го и на моя лекар, присъствието на тези любимци 24 часа в къщи ме ободрява и окриля. Сутрин - пиеш кафе, а те те гледат; през деня - метнеш ли поглед към екрана - там са; вечер, с ракийката и мезето, вземаш дневната си дажба благопристойност, милост и добрина.
Да ме прощават, че не ги слушам, но ги виждам. А нали някъде беше написано - по делата им ще ги познаете!

23.06.2010 г.

Безочие

Тези разбойници, тези убийци на мечтите на собствениците на интелектуална собственост, този трън в гъза на любимата ни полиция и нейните подразделения, незнайно* как пусна старата песен на нов глас!
А тук взели, че качили целият отвратителен архив! Представяте ли си?!
Аз неможах...

* но за кратко!!! Партията ще разбере...

22.06.2010 г.

Так держать, товарищи!

Вече близо година няма друга страна в ЕС, NATO, че и по света, където така спокойно да диша човек. Честният и работлив данъкоплатецоизбирател, вперил зор в светлото бъдеще, същевременно спокен във ведрото настояще, очаква с трепет поредните избори за да засвидетелства дълбоката си и искрена преданост и любов към нашите партийни и държавни ръководители и всички останали до един ръководни дейци от Партията! Сега тази изключителна възможност имаха габровци но и ние, ощетените от времето и конюктурата, ще дочакаме своя шанс да кажем нашето твърдо, честно и безкомпромисно „ДА“ за каквото трябва, на който трябва! Злите езици, членовете и помагачите на разни други партии, свили грозните си кукувичи гнезда в утринта на демокрацията говорят, че от имащите право на глас 65 000 габровци са гласували 17 015 души и 57 % от тях са пуснали бюлетина за нашата и вашата ГЕРБ. Но, млъкнете разни комунистичски, социалистически, методически, астрономически и други мекерета! И един човек да бе гласувал за Нашата Партия е достатъчно да покаже недвусмислено народната воля!
Последните новини от този слънчево-дъждовен ден донесоха дългочакана вест. Разбито и разпръснато е мазното разбойническо котило, което душеше българската култура! Какво облекчение! Каква радост! Тук идва мястото на един въпрос, който терзае грешната* ми душа: Трябва ли заловените айдуци и продажници-рецидивисти, които късат от хляба на децата на нашите и межуднародните интелектуални собственици, да бъдат давани на прокурор и съд! Катогрично и решително НЕ! Този Съд не е на висотата на днешните държавни и партийни проблеми. Партията ги хваща, Съда ги пуска. Не ни трябва такъв съд и аз се обръщам към правилно ориентираните фейсбуци да създадат група „Съда на съд! Веднага!“. Но, по-важното! Заловените рушители на демократичната ни култура Н-Е-З-А-Б-А-В-Н-О да бъдат хвърлени на справедливия народен гняв. За тази цел искам да подчертая очевидната удобност на ларгото, където може да се използва и кранът, с който ни строят метрото, като не него се овесят тези злодеи за всенародно порицание. Начините за порицание оставяме на фантазията на народа. Все пак, аз бих ги подложил на 24-часово гледане на „Биг Брадър“, Новини, „Биг Брадър“, Новини,„Биг Брадър“, Новини, под непрекъснатия акомпанимент на свежа чалга, като не всеки кръгъл час - за разтуха, им пускат „Бяла роза“.
Мислех да не пиша нищо и за поредната, но не последна радостна вест. Причината за това е, че международната обстановка оказва - макар и слабо, влияние върху тежкият и неспирен труд на нашите ръководители, посветен на нашето светло бъдеще 24-часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 31 дни в месеца, 12 месеца в годината и т.н. всяка от идващите години, като в някаква степен променя казаното от тях в различни работни периоди. Тук не трябва да забравяме необмисленото олабване на курса на юана от китайците, безпрецедентното размножение на голи охлюви по поречието на Амазонка и избухването на свърхнова в Малкия Магеленов облак! Ние се надяваме, че разума ще надделее и ще бъдат взети твърди, но справедливонеобходими мерки срещу разните блогъри и блогърчета, интернети и интернетчета, които тровят въздуха ни, крият слънцето ни, предизвикват миязми и маразми по чистото и нежно тяло на Нашата Партия! Да живей!

* Човек лесно се подава на лошото и трудно открива правилната посока. Подведен от разни дребни пакостни злосторници и аз допуснах в моя блог да се развихрят унищожителни, мракобеснически страсти, като предоставих възможност от него да се свалят книги, музика, филми!
РАЗКАЙВАМ СЕ и РАПОРТУВАМ: ВРЕДОНОСНОТО СЪДЪРЖАНИЕ Е ПРЕМАХНАТО! САМОНАКАЗАХ СЕ И ДОВЕЧЕРА ЩЕ ГО НАПРАВЯ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ! ПРОСТЕТЕ МИ...

21.06.2010 г.

Мнооого яко!

Разбирам, че имало кючек „Паисий“ и възмутени политици щели да дават на прокурор който го е качил в мрежата щото... не можели да докажат конкретно авторство! Както се казва ... на рояци.ком!
Не мисля, че трябва да търсят толкова усилно авторството. Вече 20 години на подрастващите се набива в главата чалга културата и за това са виновни политиците, а не чалгаджиите. Тях винаги ги е имало и ще ги има... Май и с политиците е така... Къде ли е разликата? Май няма...
От друга страна, радостен е факта, че хлапетията покрай „другото“ научават, че имало някой си Паисий. Едно на хиляда да прочете нещо повече за него и ето ти радост! То горе-долу толкова са и грамотните - 1/1000...
Ама щели да спретнат и Левски-кючек! И к'во от това?! Та нима повече от 1 на 10 000 прави разлика между Левски и „Левски“? За това не е достатъчно само да си грамотен...

17.06.2010 г.

Предложение

Предлагам следните принципи на всеобщото и равно данъчно право:
1. Човешкият материал на територията Хербария няма права, а задължения, които осигуряват съществуването, развитието, възпроизвеждането и добруването на неговия политически чалга елит;
2. Материалът няма  право на пенсии и социални плащания. Той трябва да работи и да плаща на избраните от него за живота си;
3. Всеки, независимо от неговата възраст, пол и етническа принадлежност плаща на полителита единен и еднакъв по размер данък, определян и променян всякога, когато обстоятелстава го налагат;
От практическа гледна точка, предлагам в данъка да се включи всичко, което е присъщо на недоброкачествения материал. От акта на съвокуплението, до смъртта; от първата глътка въздух до последната...
Радвайте се и плащайте!

13.06.2010 г.

Еееех! Маруся...

Или поновому „Уау, Мери!“, но това е друга тема...
Чета си новините по нета и... „Армията ще има жени танкистки и летци“, с плам обявява паравоенният министър! Браво Аню! Браво полителит!
Тея с пишките (това не значи, че са мъже!) на гей-паради и в парламента, жените у танковете и самолетите. Втасахме я...
Танкистките и пилотките сигурно няма да се справят по-зле от който и да е мъж. Може да се справят и по-добре. Въпросът е друг: Кому е нужно това?
Преди не чак толкова много години жените бяха знатни трактористки, комбайнерки, кранистки. Така се утвърждаваше комунистическото „равноправие“ между половете... Не познавам такива персони, но не мога и да си представя как ще се юрна след някоя миришеща на нафта, омазана с масло... б-р-р-р!
Не съм „турчин“. Не си  представям жената единствено гола до печката или нещо подобно. Все пак мисля, че една от основните причини за състоянието на днешното общество - не само в България, разбира се, е  натоварването на хората с несвойствени социални роли. Въпреки очевидното, много хора не разбират, че мъжът и жената са различни. Много различни. Не само физически, но и психологически и т.н. Основната роля на жената за мен е в създаването, отглеждането и възпитаването на човеци.
Не ми се впуска в дълги писания на тази жега, но мисля, че една жена може да се оправи без мъж в къщи. От друга страна на нас ще ни е много трудно с танкистка или трактористка навсякъде...

12.06.2010 г.

Цирк „Борисов“

Двадесет години сме неми зрители на цирк, разпънал шапитото си - с решаващата помощ на народната простотия, в центъра на столицата. Близо година се радваме на трупата „Борисов“. Основните играчи са клоуните от групата на „Смешниците“, пригласят им нестройно „Сините цаци“ и „Тъмносините мераци“. „Волните глупаци“ мислят, че са черешката на тортата, но всъщност допълват програмата. Скечовете на опозицията изпълняват Постоянното присъствие на ДПС и Българската социалистическа партия. Това, че е българска показва колко е социалистическа... Царят и царедворците са в миманса или да кажем, че почти са се измесили с демоса, но не съвсем... Другите са съвсем без значение.
Всички от тях, заедно и поотделно, не могат да стъпят на малкото пръстче на Големият Смешник, но... глас народен, глас божи! Демек - демокрация...
Все пак, никой цирк, та дори и този, не може да се издържа само с клоунада. Мисля, че ни подготвят нов проекто-Спасител, който да ни оправи. Разочарованите ще попсуват Смешника, в този ред на мисли ще си спомнят и Триглавата, и за Царя, по паметливите ще се върнат още назад, но накрая всички заедно, вкупом, по овчи ще отидат да изберат още по-малкото зло, или да ще гласуват за децата си, или... безкрайна е бездната на народната любов...

И за да не ви липсва нищо докато чакате следващият БигБрадър...

11.06.2010 г.

Солташак

Премиерът Бойко Цветанов Дянков казал някъде, че отхвърляме всички руски енергийни проекти. Защо? Амииии, ей така...
Министърът на икономиката Трайков обяснил, че кабинета не е взел такива решения...
Военният параминистър казал, че ще увеличим мисията ни в Афганистан... Как ще стане, като вече почти цялата ни армия е там, не е ясно. Тук са останали само пазачите на палатковите лагери... А ще трябват и хора за Иран... Нали си спомняте - Обама ни призова да подпомогнем иранския народ в борбата му за демокрация...
И ТОВА правителство, с ТОЗИ министър-председател все още има някакъв процент на доверие??!!
Предлагам да заменим девиза „Съединението прави силата“ на местата, на които виси, с далеч по-верния за тази територия - „Всеки народ заслужава управниците си“.
Търчете... утре пак ще има избори...

10.06.2010 г.

Декларации...

Пак ми попадна пред очите един документ, който по своята попозност и безмислие е сравним единствено с Комунистическият манифест или с Хартата за правата на човека - Декларацията за независимост...
Като всички документи от този тип и тя започва с лъжа - всички хора били „създадени“ (кавичките са мои) равни... Може и така да е за някое празно междуушие, но... Няма да се впускам в предълги коментари. Тези няколко думи могат да бъдат обсъждани дълго и от философска, и от социална, и от икономическа, и от религиозна гледна точка, но... друг път.
Просто ми се ще да припомня на търсачите на щастие, че всички се раждаме неравни. Умираме неравни. Само смъртта ни изравнява. След това - никой не знае, но на всеки според вярата му :)

9.06.2010 г.

Пред нас са блеснали житата...

Италия спира сайтове, ако призовават към неподчинение или критикуват закони
Даа... Пишете, уважаеми колеги! Пишете! Докато може. Щото като заиграе мечката у комшията у нас все едно стадо слонове са минали...
Винаги съм вярвал, че демокрацията ще ни оправи и все така оправени ще си ходим. Хак ни е!
Интересното е, че напоследък демократите се изпокриха като банкови кредити... 

4.06.2010 г.

Вътрешна реклама 2

Последното попълнение на Библиотеката ми тук е една стара книжка, предшественик на почти всички „сензационни“ заглавия днес. Разбира се, в нито едно от тях книжката не е цитирана като източник защото... защото е писана през 1971 г. от съветски учен, в бившият СССР. В нея се споменават имената на Маркс, Енгелс, Ленин и като данък на конюктурата, но и не съвсем...
Но това не е повод да ѝ обърна специално внимание. В крайна сметка, едно от най-омразните ми неща е да соча с пръст някому какво да чете.
Единствената причина тя да е тук, и то в оригиналния си вид, е безкрайно некадърния български превод, който се подвизава през последните седмица-две по торентите. То бива непознаване на руският и българския език бива, ама чак толкова! Всичко това е гарнирано с отчайваща липса на обща култура поне и елементарни научни познания. Няма значение кой е този „преводач“ - не е единственият..., но за да се знае за какво в действителност става дума ви предложих „Загадки древнейшей истории“ от Александр Горбовский.
Приятно четене :)

2.06.2010 г.

2 юни

Жив е той, жив е! Там на Балкана,
потънал в кърви, лежи и пъшка
юнак с дълбока на гърди рана,
юнак във младост и в сила мъжка.

На една страна захвърлил пушка,
на друга сабя на две строшена;
очи тъмнеят, глава се люшка,
уста проклинат цяла вселена!

Лежи юнакът, а на небето
слънцето спряно сърдито пече;
жетварка пее нейде в полето,
и кръвта още по силно тече!

Жетва е сега... Пейте, робини,
тез тъжни песни! Грей и ти слънце,
в таз робска земя! Ще да загине
и тоя юнак... Но млъкни сърце!

Тоз, който падне в бой за свобода,
той не умира: него жалеят
земя и небе, звяр и природа
и певци песни за него пеят...

Денем му сянка пази орлица
и вълк му кротко раната ближе;
над него сокол, юнашка птица,
и тя се за брат, за юнак грижи!

Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят свода небесен;
гора зашуми, вятър повее, -
Балканът пее хайдушка песен!

И самодиви в бяла премена,
чудни, прекрасни, песен поемнат, -
тихо нагазят в трева зелена
и при юнакът дойдат та седнат.

Една му с билки раната върже,
друга го пръсне с вода студена,
трета го в уста целуне бърже -
и той я гледа, - мила, засмена!

"Кажи ми, сестро, де - Караджата?
Де е и мойта вярна дружина?
Кажи ми, пък ми вземи душата, -
аз искам, сестро, тук да загина!"

И плеснат с ръце, па се прегърнат,
и с песни хвръкнат те в небесата, -
летят и пеят, дорде осъмнат,
и търсят духът на Караджата...

Но съмна вече! И на Балкана
юнакът лежи, кръвта му тече, -
вълкът му ближе лютата рана,
и слънцето пак пече ли - пече!

1.06.2010 г.

Сизифовка *

„Борисов: журналистите ми оказват натиск, не аз на тях...“
Да! Така е!
Вгледайте се внимателно в изображението у лево. Той е там някъде, под най-голямият натиск. Плачи невнни (все още) избирателю, плачи!


* Поради количеството на бълваните от живият класик остроумия аз - човекът от най-лошият материал на негласуващите, не мога да насмогна... Единственият шанс е в терабайтовите памети, които могат да архивират казаното от нашенския Ла Рошфуко...

Борисовка американо


Шутърите повишават IQ-то на геймъра.
Можете да го прочетете в www.technews.bg ...
Преведено за моето и по-старите поколения означава, че като търчиш, рипаш и стреляш ставаш по-умен!
Извода е на американски учени. Не е трудно да се сетим кой плаща на откривателите.
И в най-великата демокрация нещата са като в недотам великите, демек - като у нас. И там, без никой да ги притиска, правят епохални открития...
Бравос!
Тъй де! Що да притискаш някой, като можеш да му платиш...