14.07.2009 г.

Демокрация с човешко лице...

Даа, дори и в "най-великата демокрация" - САЩ, някои са по-демократично обгрижени. Ако отмъкнеш 13 млрд. долара излежаваш присъдата си в условия, на които биха завидели много, не само български, пенсионери. Ако откраднеш 1 300 долара, черните братя има да ти набиват... "капачките" докато им мине мерака. За мен е необяснимо такова решение на "най-съвършенната съдебна система в света"! Нормалната човешка логика се води от презумпцията, че колкото повече си крал, толкова повече трябва да бъдеш репресиран от обществото. И, тъй като бодро крачим по стъпките на Големият Брат, няма да се учудя ако утре някой от големите айдуци на България бъде случайно осъден и постовен в условия, за които простите (тук, не в смисъл на обикновените) български граждани да мечтаят. Имам пред вид: сигурен покрив над главата, топла храна три пъти дневно, безплатно медицинско обслужване и някои други малки екстри в американски стил...

4 коментара:

  1. Предпочитат да въстановят част от парите, докато у нас дори е странно да ги осъдят ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Защо гледаш в бъдещето? В момента също има такива примери. Едно споразумение с прокоратурата и Митьо Очите прекарва времето си в затвора като на курорт.И за него се разчу, а тези за които не знаем?

    ОтговорИзтриване
  3. Струва ми се, че дават, а не връщат :). Престоя в такъв затвор струва пари, много пари...

    ОтговорИзтриване
  4. Да, така е, но Очите все пак е дребна риба цаца, в сравнение с тези, които крадат милиони и то от хазната директно. А иначе, може и да узнаем, но хич не ми се вярва.

    ОтговорИзтриване