2.06.2009 г.

Поводи за размисъл VI

Като нормално обществено животно, не мога да избягам от върлуващата предизборна пропаганда. Не мога да отрека, въпреки всичките ми писания по темата, че тайничко се надявах да чуя или видя Нещо, което поне леко да разклати позициите ми. Не би... Предизборните "изяви" на полителита ми доказаха за пореден път, че цари всеобхватна идейна, политическа, икономическа и морална недостатъчност. Основното внушение е: "НИЕ сме добрите, ТЕ са лошите, ГЛАСУВАЙТЕ за нас!". То не би могло и да бъде друго. Идейното самоопределение се базира на подкрепата на "големите" европейски партийни структури или проамериканските/проруските филии. Там, където се изисква конкретика - в икономическата и социалната сфера, тя липсва. По-простата причина, че нашият полителит не управлява държавата. Политическите и икономическите кукловоди са извън страната и нашите юнаци са в "незавидното" положение да слушкат, да папкат и да правят каквото им се каже. В този, а и не само, смисъл изборите са неморално прахосване на енергия и средства. Какъв е проблема "управляващите" да се назначават от който трябва?! И ще настане такъв живот... Всичко, ставащо пред очите и ушите ни е беозгледна мимикрия, с която се опитват да ни убедят, че имаме право на избор. Доколко успешно - ще се разбере на 7 юни и 5 юли... За морала на полителита не мога да отроня и дума. Ще кажа само, че ако в тях имаше и капка самочувствие на български граждани, не биха участвали в Това...

11 коментара:

  1. Всеки българин си задава въпроса и търси пътя. Имаше общи приказки и свършиха дотам. Мисля,че да се явиш с празни ръце ,за глава пък да не говорим, е признак не само на нахалство,но и демонстрация на безочието което ни чака.

    ОтговорИзтриване
  2. А не свикнахме ли с всичко това?!

    ОтговорИзтриване
  3. не съм свикнала и не възнамерявам. и какво от това? :-)

    ОтговорИзтриване
  4. :)
    Мии, нищо!
    Някъде вече писах, че добре изпълняваме ролята на кучетата - лаем си, вием си, а кервана си върви, върви...

    ОтговорИзтриване
  5. Грозно е това, което се случва, но то е огледално отражение на случващото се в държавата ни - тотална и всеобща деградация на ценностната ни система.
    Подменена къде видимо, къде неусетно с чалга-културата на ленивият потребител.

    ОтговорИзтриване
  6. Видял си сигурно вчерашните простотии на Околчица.
    За мен простотии, а за други проява на гражданска доблест!
    Светлината в тунела май е на идващият влак...

    ОтговорИзтриване
  7. Видях ги, грозно е!
    Просто... на всяко едно друго място по света подобно поругаване на национална светиня, би се наказало със затвор!

    А тук, за пореден път ще се вкара поредният психично-обременен на отговорна позиция във властта.

    Да живее Демагогията и нейните роби - Простаците в България!

    ОтговорИзтриване
  8. Не ме интересува агитацията. Аз си имам политически убеждения и се възползвам от неотменното си право да ги изразя чрез гласуване. Малката капка скала пробива с времето!Не позволявам гласът ми да бъде преразпределян като не го употребявам по най-добрия за мен начин.

    ОтговорИзтриване
  9. tili,
    уважавам твоята позиция.
    За съжаление, по мое мнение, нашите политици нямат точно това - политически убеждения.

    ОтговорИзтриване
  10. Ами като ги оставяме да си мислят, че каквото и да правят няма значение за нас - изпратилите ги там? Избор и след това - контрол до дупка! Така ще ги вкараме в пътя.Работа трябва, приятелю, активна работа! Привет! ;-))

    ОтговорИзтриване
  11. Лично на мен ми е обидно. Кампанията беше по-лоша и на по-ниско ниво дори от рекламата на леля Мария за прах за пране. Мразя да ме вземат за глупава. Въпреки всичко ще гласувам. Ще гласувам с нежелание, неуверено и с последно отчаяние. Леля.

    ОтговорИзтриване