25.06.2009 г.

Истината

Както, може би, се забелязва, спрях да "бистря" политиката. Резонен е въпросът "Защо?". Ами, защото ми писна, защото ми е скучно, та даже на смях ме избива. Защото си спомних и старата мъдрост, че всеки сам трябва да стигне до своята истина. Другото е губивреме. Пресен пример от днес. Мрежата се тресе от изказването на Доган в някакво село. Вой, рев, неистови избилици на гражданска доблест, закани, сезирания - каквото ти душа поиска! И от нийде не се чува въпросът: "Кой допусна това?!". Никой не пита своите червени, сини, жълти и пембени кумири "Защо?". Мисля, че всекиму е известен отговора или поне на тези, които помним случките от последните 20 години. Помним, но спомените са като истината - персонални...

2 коментара:

  1. http://ivanbedrov.com/?p=1118 е адресът където го прочетох за пръв път (изгледах демек).
    Съгласен съм ,достатъчно е избистрено да има какво да го избистряме, това което е по-забавно е политическата реакция след това.
    Ахмед Доган е символа на безкомпромисната готовност за компромиси на българския "политик" в готовността му да хариже всичко българско и родно за "Депутатско гърне".

    ОтговорИзтриване
  2. Символ - да!
    Но тези, които забъркват кашите са други...

    ОтговорИзтриване