13.09.2008 г.

Къде го чукаш, къде се пука!

Вчера, 12.09.2008., дълбоко уважаваният депутат и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред г-н Минчо Спасов и дълбоко уважаваният шоумен от bTV г-н Николай Бареков, в сутрешният блок на същото това тв изнесоха поредния спектакъл. Моабета беше по повод на парите изхарчени за Специални Разузнавателни Средства - 95 млн.лв. Сума значителна и впечатляваща на фона на лъсналия ни отвсякъде задник. Няма да коментирам случая - какъв е смисъла! Бой, охо-бохо и похарчени пари не се връщат... Кой, как, защо? Който могъл, както могъл, защото могъл... Жувот! По-интересното е, че ни в клин, ни в ръкав, г-н Спасов пусна "бомбата", както веднага я оцени грейналия обслужващ "журналист". Имал подозрение (?!), че силите на нашето разузнаване били хвърлени в шпиониране на страните от ЕС и САЩ, а към Русия интереса бил незначителен. Извода е ясен - службите третират ЕС и САЩ като врагове, а Русия като СССР, демек - "Вечна дружба". Последваха фриволни политически забележки, щедро подкрепени от Бареков. Думите на Спасов не ми се коментират. Интересно ми бе, че на каменното му лице се появи далечно подобие на усмивчица... Той сам, в началото на разговора подчерта, че винаги обмисля преди да каже нещо. Тук всичко е ясно. Впечатляющ беше Бареков! Ми как можело така да се прави! Ако сме искали да знаем нещо за новите ни съюзници и братя по оръжие, ми просто трябвало да ги попитаме! Ами те Веднага Всичко щели да ни кажат! Всичко - ей така, обаждаме се и ни казват... Усилията трявало да се насочат към Русия, защото... следват лафове ала късен Рейгън, ранен Буш... От такива идиоти, и стотици подобни,като горе описаните сме на това дередже! В този свят Никой, Нищо не си казва ей така. От такива беше съсипано МВР, БНА, разузнаването и... всичко останало. Този начин на мислене води само до едно - разпад на дъравата в обозримо бъдеще. И ако това е простимо за един пишман журналист, то за един народен представител в българското Народно събрание е недопустимо!

7 коментара:

  1. Аз пък ти се чудя, че още ги гледаш, да ти кажа :)

    ОтговорИзтриване
  2. От една страна води към размисъл...
    От друга си е просто манипулация, никакви данни, крайни заключения. Телевизията има дооста странни виждания за журналистика ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Марине, интересуваше ме Спасов. Преди време пусна в блога си въпрос: на какво животно оприличавате българският политик? Написах му: на говедо, чиито овчари са извън България... Скоро минах да видя какво става там. Изтрил постинга. Може и да му е станало тъпо, но защо задава въпроси с известни отговори!

    ОтговорИзтриване
  4. avtr, с много, ама с много малки изключения може да се види, чуе, прочете журналистически материал, най-общо казано, който да не е манипулация, да е базиран на факти и да е с крайни заключения, продиктувани от етиката и истината :).
    Не че няма кадърни хора межу депутатите, журналистите, въобще - българите, носе оказва, че 30 сребърника са си бая пари!
    Между другото, вчера гледах филма на журналиста Пламен Петков, за руско-турската освободителна война. Впечатлиха ме две неща: първото, че според него Макхаган е известен само за искусените от историтяа - не знам, сега може и така да е, на когато аз учех си го имаше във всеки материал за войната и е абсурдно да е бил неизвестен; второ - когато Сюлейман паша застава пред съда, казва нещо много интересно, от съвременна гледна точка: Нито един българин не се съгласи да шпионира за нас! Цитата е по памет, но трябва да има памет и за такива признания...

    ОтговорИзтриване
  5. аз упорито продължавам да не намирам думи, с които да коментирам подобни новини - май ще трябва да си напиша нов речник.

    междувременно, броят на рубриките в главата ми озаглавени "Без коментар" расте главоломно.

    ОтговорИзтриване
  6. То наистина не е за коментар!
    Ама псуваш, псуваш пък то избие нанякъде...
    За мен основният проблем е, че тези хора тръгнаха да ме убеждават, че трябва да толерираме (най-меко казано) една държава заради друга държава.
    От дъното на своята природна или добре платена глупост те не можаха да обърнат езиците си и да кажат, че българското разузнаване трябва да защитава безапелационно българските интереси!
    Като ги гледам са грамотни и трябваше да са прочели за дейността на английското и американското разузнаване - служби на две страни, които са "дупе и гащи" от най-малко 70 години!
    Който не помни фразата, че "една държава няма вечни врагове или приятели, има вечни интереси" ще бъде винаги в "обслужващият персонал"...

    ОтговорИзтриване
  7. Виж сега, говедото е много по-полезно от българския политик и понеже Спасов е човек справедлив, очевидно е изтрил блога за да защити този онеправдан животински вид ;)

    ОтговорИзтриване