31.01.2011 г.

Оптимистично

Една позната, с установена дигноза „рак“ не е приета в Онкологията, поради претовареност на екипите и невъзможност да я оперират спешно. Успели да я „вкарат“ в друга болница, където е направена спешната операция, която - между другото, продължава над 10 часа. До сега резултатите са положителни и се надяваме да останат такива, но!
Питам ръководството на НЗОК, министъра на здравеопазването и управляващите въобще: Защо са създадени условия в Онкологията да бъдат приемани пациенти, които само източват здравната каса, че на всичкото отгоре и ги оперират?! Трябва спешно да се прочисти тази болница от навлеци и имитатори, преди това да е станало по естествен път. В противен случай ББ-то и котерията му нямат да могат да рапортуват, че въпроса с онкоболните е решен веднъж и завинаги!
Ако се чудят точно как да стане, да се поучат от опита си по отношение на сърдечно болните. Скоро ми се мерна някаква статистика, че всеки втори българин умира от сърдечно-съдово заболяване. Смешен плач! Всекиму е известно, че статистиката лъже. Тук трябва да се намеси и министъра или който е там бимбашията, отговарящ за гробищните паркове.
Само да вметна - какъв неологизъм, а! „Да отидем на разходка до парка“ вече звучи поновому...
Та тук може да се сезира и ЦЦ-то. Да направи акция „Гробарите“, защото питая силни съмнения, че на починалите от сърдечни заболявания се дават по-слънчевите места в „парковете“ и по тази причина близките плащат за да може техния непрежалим, починал от препиване (примерно) или банална старост, да бъде записан, че се е гътнал от сърце. Така статистиката, която допълнително лъже, отчита този висок ръст на смъртност от сърдечни заболявания. Крушката си има опашка, Борисооов! Вдигай телефона докато е време...
След като показах нагледно как изкуствено се завишават онкоболните и тези със сърдечни заболявания, на практика подкрепих любимите ми управници. Все пак, мисля че те нямат нужда от моята защита.

Ето как министърът на образованието изпада в радостна еуфория, след като установил, че за 48 % от учениците майчиния език не е българския! Не става въпрос за училищата в Турция, а в България! Но на видния египтолог не му пука. Важното било, че всички сме български граждани и трябва да се възпитаваме като евроейски такива! Да, важно е. Интересно ми е само как ще се нарича тази територия след като процента на учениците с немайчин български премине 50-те процента? Кажи Сергей Игнатоглу! Защо мълчиш?
Не знам за майчиния език и за майките на нашите политици - не само днешните. Искам само да кажа, че ако бях баща на някой от тях, щях да се скрия от срам в някое дере и сам да се гръмна. Пък после - кучетата ме яли...

Накрая искам да поздравя всички мои съграждани и съевропейци, чийто майчин език не е български, с нещо разбираемо за тях.
Аферим! Машала! Чок гюзел!

4 коментара:

  1. Наборе, за онкология не ми се говори по обясними причини, а за другото - на кой ли му пука- след нас и потоп- нали това е основното в либерастката идиотология(не е смешно)
    ---
    Чочко, обаче прилича на тебе! Само лулата му липсва :)

    ОтговорИзтриване
  2. Прав си. И на мен не ми се споменава за срещата с чиновниците в здравеопазването...
    Словосъчетанието не е смешно но е вярно, за съжаление.
    ----------
    Ееее, виждаш какво убавци сме! На килограми ме догонва, а за лула е още малък :)))
    Питаш ли какво и на жена ми с нас двамата в къщи :)))
    Всъщност, щом не бега може и да ѝ е добре...

    ОтговорИзтриване
  3. Жените са тъй, щом не е болна, ще е недоволна, пък някой път и двете:)

    ОтговорИзтриване