9.01.2011 г.

На припек

Времето се позатопли и рушителите на съвременна България пак изпълзяха от дупките. Двама видни такива - Иво Инджев и Мартин Заимов дори сколасали да застанат начело на протест за разрушаване на Паметника на съветската армия. Няма да коментирам житието-битието на двете марионетки. Познато е, а някои дори ги харесват. Особено Инджев и то, когато е целият в бяло... Както и да е. Техен си проблем.
Наскро един от бомбаджиите, които се опитаха неколкоратно да разрушат мавзолея на Георги Димитров, дори се опитваше да стане и кмет на София, та съвсем да я довърши. Голям смешник беше, но защо не е сред днешните завалии не знам. И той ще пропълзи отнякъде. Избори идат...

Аз бих предложил на същите кирякстефчовци да разрушат първо „Александър Невски“, като несъмнен символ на щенията на прадядовците на тези, които са се изтипосали на Паметника на съветската армия, но черквите сега не са на дневен ред. Ще им дойде и на тях времето...
С такива политици и идеолози ще продължим да затъваме и то ускорено. Не искам да обиждам интелигентния читател и да споменавам за световните практики в такива случаи. Не искам да припомням кои практикуваха най-усърдно разрушаването на паметници и черкви. Хората знаят и помнят.
Добре е чрез действията си да умножаваме знаещите и помнещите. Изборът на чалгаджиите ще изтърпим още някое време. Въпросът е после какво ще правим?

Няма коментари:

Публикуване на коментар