28.02.2011 г.

По стъпките на Питагор

Наскоро, докато ровех из книжната си библиотека, попаднах на една книжка - „По стъпките на Питагор“ от Шчепан Еленски. Както обикновено, нахлуха спомени - приятни, разбира се. Нямам неприятни спомени от книги... Реших да я прегледам отново, но... по някаква ирония на съдбата, вече трудно чета хартиени книги. Причините са много, няма да ви отегчавам.
Както и да е, потърсих заглавието в мрежата, но се оказа, че не мога да намеря въпросната книга свалена или качена :) на файл. Това ме накара да „загубя“ малко време и в резултат на това можете да прочетете или свалите книгата в pdf формат от страницата в моя блог „Библиотека“. На който му се занимава може да я качи и на някой торент-тракер.
По принцип, смятам в „Библиотека“ да предоставям е-книги, които не могат да се намерят из библиотеките по мрежата. Не мога да обещая, че всеки ден ще има „нова“ книга. Всеки, който е запознат знае, че процесът е трудоемък и продължителен, тъй че... дерзайте :)
На всички „пуристи“ - носители и пазители на авторски права ще кажа: Знанието трябва да е безплатно! Седнете на задниците си и помислете за друг начин за заплащне на авторите. Може и вие да се вмъкнете и да припечелите някой сребърник... В мрежата има достачъно „съдържание“, което може да стане обект на вашите грижи. Сигурен съм, че хиляди хлапета и юноши ще предпочетат да изучат подробно техниката на сексуалния акт или поне на това, което се показва за такъв, по мрежата. Не им завиждам и не искам да видя физиономиите им когато наистина се „наложи“ да „правят това“, но това е друга тема.
Все пак, убеден съм, че на някои ще им допадне и Книгата, която и да е, и за мен това ще бъде награда...

2 коментара:

  1. Питане
    По принцип не коментирам „Реакции“-те по обясними причини.
    Все пак, ако под „Не става“ се има пред вид технически проблем при свалянето и четеното, който мога да реша, моля, уточнете се.
    Ако причината е каквато и да е друга - всеки има право на свое мнение, за което благодаря :)

    ОтговорИзтриване