17.02.2011 г.

Позиналци

Ето едно четиво, с което трябва да се запознаят и от което да се поучат нашите политикани, вместо да се замерят със СРС-та и да лицемерничат от парламентарната трибуна. Заети с котерийните си боричкания, нямат време да осмислят света около себе си, а той се променя.
Да сте чули някаква що годе сериозна позиция на управляващите по събитията в Близкия изток. Не сте. Няма и да чуете. А този регион е на една ракета разстояние от нас...
По Трънският край на такива, като нашите политици, им викат позиналци. Ходят след хората, зяпнали с уста, опулили очи и, в идиотски унес, подражават. Жалки и смешни се пъчат в своето нещастие, което според тях и подобните им, е висш политчески пилотаж...
Ще кажете - и китайците са подражатели, имитатори и фалшфикатори. Така е, но китайската икономика е втора в света..., а ние просто нямаме такава. Обществения живот е изроден до медиен паноптикум, където лайняно-жълтото и чалгата са признак на добър вкус и култура.
Това е положението.
...И когато пресичате на пешеходна пътека, ако нещо голямо и черно, окичено като коледна елха с разноцветни светлини спре, за да ви направи път, да знаете, че това е кортежа на министър-председателя. Не се плашете! Той ви пази. Черните лимузини, прелитащи покрай вас, са на хора от тройната коалиция или по-дребни престъпници. Премиерската кавалкада се движи с 40 км./ч, дори и извън населените места. Ако се блъснете в тях вие сте си виновни. Поръсете главите си с пепел и на изборите идете и гласувайте отново за по-малкото зло...

2 коментара:

  1. Така няма да стане,Славчо!Как е възможно да бъдем толкова кротки,човече?!Сами се навеждаме,а после боляло!Я селяните да излязат с вилите и мотиките на жълтите павета,а гражданите да ги подкрепят кой с каквото може в името на "светлото бъдеще"!Не политиците,а обикновените хора сами трябва да изградят основите за това бъдеще!Стари партии,нови(стари партии),нови(стари) политически движения...Ала-бала...Нов бардак със стари курви не се прави (казал го е същият този народ)!Толкова съм афектиран от случващото се в нашата мила Родина,че чак ми се повдига!

    ОтговорИзтриване
  2. Не знам кое е по-добре. Не мисля, че ако повторим бунтовете в Близкия изток ще има кой знае каква полза. Малко „аху-иху“, сменя се някой на върха и какво... Нищо! Бардака е с нови муцуни, но и старите са там, скрити зад завесите и дърпат конците.
    Какво се промени след „великите“ буржоазна и социалистическа реолюция? Пак нищо. Е, паднаха монархиите, на тяхно място дойдоха „гражданите“ или „работниците и селяните“ и... Старият начин на функциониране на обществото остана непроменен в своята същност, колкото и странно да звучи. Де факто имаше някои козметични промени във финансовата система и някои ретроградни имена бяха заменени с нови.
    Според мен, докато не се премахне сегашната финансовата система, която е сърцето на обществото, нищо няма да се промени. Каква е разликата дали ще те ограбва собственикът-личност или собственикът-държава? Различна е идеологията, словесната опаковка, но същността е една и съща.
    Това са част от причините, поради които смятам, че бунтовете и безредиците са излишни и още повече - те са от полза на политическия елит. Това е един от начините да се спаси чрез мимикрия и да продължи да съществува. Според мен, само премахването на действащата финансовата система ще промени нещата. Това е процес труден и бавен, но ако насочим усилията си в образоването на хората и чрез знанието те да видят пътя за промяна, ще бъде по-ефикасно от всякакви „революции“...

    ОтговорИзтриване