26.09.2010 г.

Обещавко

Все се опитвах да не обръщам внимание на едно от явленията в МС на ББ, но... трудна работа. Не знам къде са расли, къде са пасли тези господа, но май не е било по български поляни. Това личи и от биографията на г-н Найденов. Инетересен начин за „набиране“ на МС - кой ветеринар, кой физкултурник, а шефа - пожарникар... В Комсомола, преди години, имаше един лаф за такива хора, всичкознаещи и всичкоможещи, които където и да ги сложиш, все ще се наакат - „дялани камъни“! Тези по-скоро са кютуци и за това мислете, когато гласувате.
Пропуснах изявите на този, на който не бих оствил никога кучето си дори да го разходи, когато ставаше въпрос за млеката, за колбасите и физиономиите му на опитващ спаначена супа. Всеки има право на своите грешки, но когато прочетох, че:
1. „Ние имаме амбицията* наистина да научим българите, че вино и от грозде става“ и
2. „Имаме амбиции* - както слагаме ред по отношение на храните, така да стане и с виното“ не устисках!
Не знам, кои са тези „Ние“. Предполагам, че са „дяланите“ ГЕРБери. Знам само това, че който се опитва да „учи“ българите на неща, които знаем от векове, няма бъдеще. Що се отнася до вторият цитат, то там добре издяланият ветеринар съвсем му опуска края. Същите „ние“, от първия цитат слагали някакъв ред „по отношение на храните“! Не знам където го слагат** този нов ред, но все още никой не произвежда кисело мляко по заявените от тях параметри. Пак има някакви обещания по този въпрос, но кой още вярва на обещания давани от ГЕРБери или от хора от тяхното обкръжение?! Ако има такъв бързо да се прегледа! Лекарите - добри или лоши, помагат...
По другия локум  - за колбасите, каймите и т.н., наречени „Стара планина, има още повече неясноти. Няма да се разпростирам, а само ще запитам реторично: как при цена на месото в рамките на 6, 7 или 8 лева/кг, се калкулират цени от 11-12 лв/кг за „месни произведения“ като наденици, кремвирши или кайма?! Нима тези продукти от месо се правят от шол или филе?! Единственото, което обяснява тази разлика между чистото месо и „производните“ е, че в цените са включени и комисионните, които вземат измислилите стандарта (!) „Стара планина“...
Подобни глупости и простотии за последно чух и видях, когато ни убеждаваха в „качествата“ на соевите бонбони и кремвирши, но тогава... Всичките знаете как беше тогава.

* Вчера Владимир Иванов написа интересен постинг за амбицията.
** Всъщност знам, но стига сме се оплаквали...

4 коментара:

  1. :) Тук май не става въпрос за амбиция, а доколкото помирисвам, за разчистване на конкуренция във винарският бизнес. Спомням си също, че преди известно време, се "разбраха" на маса с големите в бранша, уж за бандеролите и картинката се избистря.
    Доколкото зная има два вида вино- хубаво и лошо. Сега ще доживеем да видим и "герберско" :(

    ОтговорИзтриване
  2. Миро и колбасите :))) - разчистване на конкуренцията. Cега ще има вино от грозде :))), а гроздето никой не го изкупува още :))))абе този трябваше дру пост да заеме, в министерство - на лобизма и пропагандата :)

    ОтговорИзтриване
  3. Амбицията се декларира за да им търчим след зайчето :)

    ОтговорИзтриване
  4. Лошото е, че си правят бъзици с храната и алкохола. Цигарите и горивата опукаха. Остана само сексът. Да ни турят по един касов апарат в спалните, че и от там да събират пари. Който няма, акцизен бандерол където трябва...

    ОтговорИзтриване