24.09.2010 г.

Признаци

В последните дни се забелязват сериозни медийни опити за повишаване на етническото и религиозното напрежение. Този път „виновни“ са циганите и нехристияните. Изпонаписаха се суматѝ глупости, направени бяха познатите внушения. Дори г-жа Екатерина Виткова, бивш(а) зам.минстър(ка) на образованието, в предоргазмен екстаз постави равенство между религията* и духовността! Даааа, и мен винаги са ме впечатлявали празните погледи на католиците, мохамеданите, будистите и, най-вече, „атеистите“, разбира се!
Както и да е! По-интересното е, че през последните двайсетина години подобни етно-религиозни напъни** се произвеждат, когато управляващите имат сериозна причина да отвлекат вниманието ни от нещо важно, случващо се в милата ни родина... Очевидно, работата е дебела, щом се надуват циганския и православния балон. На този фон, ако вземе и Уорлик да се произнесе започвам да се притеснявам...

* разбира се - православната, щото била „традиционна“...
** днес ще затворят центъра на София за да могат „духовниците“ да пренесат бай Максим от т. А до т. Б...

6 коментара:

  1. Притеснен си и забелязваш неща, защото мислиш, но колко наши сънародноци го правят?
    Опасни, много опасни сас тези игри...:(

    ОтговорИзтриване
  2. Опасни са, но на управляващите не им пука. По цял свят това са най-лесните начини за предизвикване на конфликти...
    Съществуването без мисъл е много по-лесно :)

    ОтговорИзтриване
  3. А! Те, наште, да не видят нещо от Франция, затова! (Но докато Франция гони не свои, а чужди граждани, то ние тука се мъчим да се прогоним един-друг. Тръгнали сме по стъпките на сърбите...)

    Нали днес вече гледаме всяко мигване на новите "братушки" ("европейците") и се мъчим всячески да ги копираме! (Ама все излиза побългарено и резултатите са точно обратните.)

    ОтговорИзтриване
  4. :) Сърбите бяха прнудени да тръгнат по този път от по-големите братушки от европейците - американците...

    ОтговорИзтриване
  5. Абе, то няма ли си го мерака и у самия теб - никой не може да те накара ей така, без съвсем нищо! Все едно тука, ако ромски и турски групи се вържат с арабски мюсюлмански групировки, получат пари и оръжие и се захванат с тероризъм - някой да рече, че преди външната намеса всичко е било най-цветущо и роми, турци и останали сме си живели в пълна идилия, уважавали сме се взаимно, помагали сме си в нужда, женели сме се без ограничения помежду си и т.н.

    ОтговорИзтриване
  6. Става въпрос за мирно съвместно цивилизовано съществуване на различни етноси и религии...
    Вярно е и това, че нищо не ни е пречело да се избиваме помежду си. Достатъчно е да си спомним фашисти и комунисти. Нищо не пречи и на християните да се изтребват и то с особено усърдие. Историята отново е пълна с примери.
    Според мен, какъвто и да е конфликт е от полза единствено и само на управляващите. Разделяй и владей! Банално е, но е така...

    ОтговорИзтриване