13.07.2009 г.

Не е луд тоя дето яде зелника...

Поредният господ за пореден път се изходи крайно неподготвен: "Надявам се да не се случва да отзовавам депутати", каза Бойко Борисов, цитиран от БНР". Предполагам, че го е казал "на майтап" с ехидната усмивка модел "думам ти щерко, сещай се снахо". До сега, по думите на Станишев, цъфтяхме. Сега, с този Юнак, май ще вържем... Не знам, но балонът, надут от "народното доверие", става все по-голям. По повърхността му се преливат цветове като на сапунен мехур... Когато се пукне, повярвалите ще останат с пръст в... (по избор), но не само те ще останат прее..., пардон - разочаровани... Случаят с Маниака пък съвсем не е за коментар! Той, Маниака де, сам бил пожелал да се оттегли!!! Щеше да е смешно, но е жалко. Много жалко...

8 коментара:

  1. Колкото и да се пъчи, не може да се позволи много такива фалове. Най-малкото, защото се отива към правителство на малцинството. Мисля, че и този път хората няма да допуснат повторение на предишните 4 години. Поне се надявам...

    ОтговорИзтриване
  2. От хората нищо не зависи. Да преди малко гледах един филм - revolution.com, свален от Замундата. Става въпрос за "революциите" в Сърбия, Украйна, Грузия и движещите ги сили. Има заснет интересен разговор между белоруски кандидат-революционер и грузински осъществени такива, който се провежда в един хотел в Тбилиси малко преди посещението на Дж.Б.Младши. След традиционните лафове за свобода, демокрация и пазарна икономика стана въпрос и за най-важното - за парите. Белорусът се оплаква, а грузинците го успокояват с въпроса: "Четири милиона долара ще стигнат ли?" и никой не отваря дума откъде ще дойдат... Звучи като виц, но това е реалността. Къде с повече, къде с по-малко милиони демокрацията "победоносно" шества по света от 1989 г. насам. Ако за имиджа на някой селски идиот бяха хвърлени толкова пари, колкото за този на Борисов, него щяха да изберат "хората"...

    ОтговорИзтриване
  3. Гласувах против хора които крадяха държавата. От всеки които вземе властта очаквам да прекрати това.
    Балонът бе надут от народното недоверие не от неговото доверие

    ОтговорИзтриване
  4. slavuncho, гледай позитивно! не е смешно, не е жалко, маниашко е :-)

    има нещо, което не разбирам. защо темата за този депутат е толкова важна? доста се говори за това.

    ОтговорИзтриване
  5. Добре отвори дума за парите и сами добре виждаме обкръжението на бъдещия министър председател.Арогантноста и глупоста са нелечими ,дано тези зад него го научат кога да говори.Малко вероятно е!Единственното положително на изборите беше ,че се повдигна въпроса за промяна на конституцията.Да видим дали на Борисов ще му стиска да свика (или предложи поне!) Велико народно събрание(по този въпрос не му се надявам ).

    ОтговорИзтриване
  6. @kalbotobg,
    нито обвинявам хората, които гласуваха, нито хваля тези, които не гласувахме. Според мен, нито ангела е целият в бяло, нито дявола е толкова черен.
    Ако французите казват "търсете жената", американците еволюираха до "къде са парите". Всичко е въпрос на икономически интереси и съобразно тях свалят правителства, прекрояват се карти и т.н.
    Преди изборите в страната бе създадена обстановка, приличаща на комсомолските събрания отпреди повече от 20 години. Тогава, в условията на демократическия централизъм, с най-сериозна физиономия комосомолският секретар декларираше: "Гласува се само са "за" и "против"! "Въздържал се" не съществува. Ако гласувате така това е липса на активна жизнена позиция, прояви на малката правда..." и т.н., и т.н., и се започваше една...
    В демокрацията има и "въздържал се", и това, според мен, също е гласуване напълно определено със своето съдържание. Няма друго. Няма отрицателен вот при парламентарни избори. А да гласуваш "за" някого, когато фактически си "против" другиго, за мен е непонятно като логическа постройка.
    Все пак, аз не съм анархист и харесвам родината си и, в този смисъл, искренно се надявам нещата да тръгнат към по-добро и ще се радвам, ако твот избор е бил по-прозорлив от моя.

    ОтговорИзтриване
  7. @aria,
    за мен не е важно какво е правил този младеж преди 10 години. Не го познавам и не мога да го коментирам. Пък и като си спомня щуротиите, които съм правил между 15 и 25 години, а и след това, съвсем ми секва желанието за коментар :). Още повече много трудно различавам чалгата от рапа, тъй че...
    Дразни ме друго. Бойко Борисов през цялата кампания, а и след това повтаряше и натъкваше как всеки кандидадт на ГЕРБ е гледан под лупа, проверен и т.н. Щом е така и държи на думите си, което би било титаничен подвиг за един политик, трябваше да застане и зад Маниака, а не да иска от него "по собствено желание" да напусне парламента. Друга дебелашка шега е подписването на някакви декларации от депутатите на ГЕРБ, че щели да напуснат Народното събрание ако... Трябва да си много наивен за да повярваш на подобна залъгалка. Тези декларации нямат юридическа стойност. Само морална. Лесно е да се предвиди, че изцепилите се, от които поиска да спазят обещанието си, ще му покажат среден пръст, ще спретнат една нова парламентарна групичка и нататък събитията са предвидими.
    Бойко Борисов започна да дава "хляб и зрелища", но за изкушените от историята е ясно, че това е най-прекият път към падението, а това ще бъде по-лошо за страната дори от непосредственото идване на Доган на власт.

    ОтговорИзтриване
  8. Veso,
    за мен, най-прекият път за свикване на Велико народно събрание, бе негласуването. При възможност за търсене на липса на легитимност, когато голям брой хора не са гласували, такъв развой на събитията би бил възможен.
    Сега, въпреки че има нагласа и възможност за конституционно мнозинство, което да свика Велико народно събрание мисля, че това няма да се случи. Какво и да се говори, Бойко Борисов е наясно с надеждите, които му възлагат толкова хора. Свикването на ВНС, с всичките му салтанати, сега означава, че всички реформи, възмездия и т.н., ще трябва да бъдат отложени поне с две години. Време, което никой няма да му даде. Вече съм споменавал за созополската мома, дето се изцепила: "Мъъъж искааам! Сега го искам!".
    Та затуй не съм оптимист по повод на ВНС. Все пак, продължавам да съм на мнение, че това е единственият начин нещо да се промени в България.

    ОтговорИзтриване