27.09.2008 г.

Курвенска професия

Гледам предаването на Божидар Димитров "Памет българска". Сетил се да дъвче дъвката за имотите на българите в Одринска тракия. Режисьора пусна заставка с известни факти - за изтребването на българите по тези земи и унищожаване на имуществото им. Всички българи са били изнасилвани. Всички - жени, мъже, деца, старци и оживелите след насилията и кланетата натирили в България. Не се знаят от днес тези факти, базирани на документи, филми, снимки, спомени... Всичко това се случва в началото на ХХ век, преди по-малко от 100 години! Колко български журналисти повтарят, и потретват, и подесетват тези факти всеки ден, 365 дни в годината?! Ще отговорят, че не е европейско да колим свинете без музика и да споменаваме за унищжаването на хиляди хора. Ще кажат, че подклаждаме етническо противопоставяне! Какво ни пука?! Истината е на наша страна и това може да се чуе от всеки, но най често неофициално... Иначе - мълчание... Докато по въпроса за т.нар. преименуване на турците в края на 80-те години на миналия век в България се разисква надълго и нашироко. Българските творци направиха филми за това. Българските журналисти ни самооплюват с най-страстни епитети и посипват главата ни с пепел. Българските държавни мъже се извиняват официално на турците. Същите - посинели и почервенели, стиснаха ръце и създадоха етническата партия ДПС. Най-вече да угодят на някой отвън, да покажат колко сме европейци, демократи, дупедавци, гъзолизци... Сега риват, че същите идват в България, като у дома си, и гласуват под строй... - както си и тръгнаха към любимото отечество. Същите позволиха по Българската Национална телевизия да има новини на турски. Същите позволиха на българска земя да се издигат пометници на терористи, отговорни за смъртта на невинни хора и около тях да се правят сборища в тяхна памет. Сравнете турските изстъпления на българските земи и преименуването на турците в България, между които има-няма 80 години разлика. Сравнете ги! И разберете - не става въпрос за отмъщение или гонения към турския етнос. Става въпрос за истината и последствията за съзнанието на бъдещото поколение българи! А иначе, журналистиката и политиката са най-древните курвенски професии. Коя е по-курвенска, и коя е по-древна - те да се разберат, така и така си бъркат по дупките. Проституцията не е курвенска професия. Тези жени работят и продават телата си. Не душите си!

7 коментара:

  1. Протоколите, Славунчо... И това е част от тяхната логика, макар и да звучи малко необичайно в първия момент.
    Странно гонение има срещу всичко българско, но не само срещу българското от Дунавска България. Виж гоненията в Татарстан, Чечения и другите места, където е имало наследници на нашия древен народ.
    Проблемът е макро.
    А за журналистиката и политиката, какво да ти кажа - двете страни на един и същ медал. И пак протоколите и "Съвременните държави разполагат с една велика сила, която движи мисълта на народите – това е печатът. Ролята на пресата трябва да бъде: да долавя нуждите, да предава оплакванията и да разкрива недоволствата на народа. Печатът е въплътено тържество на свободното слово. Но държавите не съумяха да използват тази сила и тя попадна в нашите ръце. Чрез нея ние спечелихме влияние, оставайки сами в сянка; благодарение на нея ние прибрахме златото, без оглед на потоци човешки кърви и сълзи... Но ние откупихме този успех, като жертвахме и мнозина от нашия народ."

    ОтговорИзтриване
  2. Да ти кажа честно - започвам да виждам някаква мистика в човешката история. Май нищо не е такова, каквото ни карат да знаем. Имам доста знание в главата си - не от вида "река в Пакистан". Мога да правя връзки между фактите, да ги анализирам и да правя изводи - поне така са ми казвали :)и въпреки, че съм на 51 години мога да възкликна като Сократ "Аз знам, че нищо не знам"!
    Има нещо много неясно в появата на човека и разума. Изследването на митохондриалната ДНК показва, че има отделни части от ДНК, която се предават само от майка на дъщеря и само от баща на син. Има много неясноти около появата и развитието на древните народи: перси, египтяни, елини, българи, китайци, евреи...
    Протоколите... Вече ги знам почти наизуст и трудно откривам слаби позиции. Удивително ръководство за завладяване на света. Чета и Никола Николов и намирам, че в много голяма степен вижданията ни съвпадат.
    Продължавам да си мисля, това което вече написах - думите и делата ни ще ни спасят.

    ОтговорИзтриване
  3. Турция кандидатства за прием в ЕС. Едно от условията това да стане е да няма неуредени спорове със съседите си. Точно по тази причина вървят въобще пазарлъците с имотите на българските изселници като се спори само за цената. Понеже документите са едно, времето друго, а човешката памет трето, в крайната цена ще бъдат калкулирани няколко фактора, които ще доведат определението "неуредени" до "уредени". От тази гледна точка не ви ли е интересна темата с българските имоти в беломорска Тракия и как е решен въпроса с тях? Имам предвид с Гърция. Или може би там е нямало българи? Не Ви ли е странно, че по въпроса се мълчи. Всъщност не е странно, защото след като сме вече членове, значи нещо е подписано за да няма спорове. Какво? Кой? Кога?

    ОтговорИзтриване
  4. Сла, оправи препратката си в профила WatchBG ако няма да ползваш другия блог.

    ОтговорИзтриване
  5. Колкото и човек да се пази да не изпадне в параноични пристъпи няма как да не се замисли, над това което си написал.
    За съжаление, журналистиката успява масово да манипулира аудиторията си поради ниското й ниво на образованост.
    Колко му е да внушиш определена "истина" на човек , непознаващ историята си ?

    ОтговорИзтриване
  6. Да, прав си!
    Но... конюктура! Игрички...
    Аз съм привърженик на тезата, че България граничи само с българи.
    Какво да се прави като близо 130 години търсим Политика - и като личност, и като идеология...

    За блога - благодаря! Не съм се сетил, ноще го оправя :) Оставих акаунта си блог.бг за да мога да чета и коментирам с името си. За сега поне, не мисля да пиша там :)

    ОтговорИзтриване
  7. Причините за по-лесната внушаемост, които посочваш, са основателни. Все пак, не можем да отречем на платените писачи, че добре си вършат работата. Виждам, че има точна преценка на традициите, култерата, народопсихологията. Тези фактори се отчитат и, съобразно тях, се манипулира съзнанието. По-подробен коментар направих в предпоследния постинг на avangardi :)

    ОтговорИзтриване