20.07.2012 г.

След днешният ден


Когато някои държави поддържат ядрени арсенали, с които може да бъде унищожена Слънчевата система дори, това не е ядрена заплаха. Това е поддържане на равновесието в света и защита на демокрацията.
Когато други държави се опитат или произведат ядрено оръжие и носители, това е страшна заплаха за човечеството и особено за ония, които защитават демокрацията и тези държави трябва да бъдат наказани всячески.
Това се нарича ядрен тероризъм. Кой го упражнява оставям на вас да прецените.
Когато някой хаква сайтове и защити на хегемона на демокрацията и неговите васали, това е кибертероризъм.
Когато хегемона върши същото – вече знаете. Това е защита на демокрацията.
Когато защитниците на демокрацията засипват с напалм някоя държавица, когато я поръсват с обеднен уран, когато избиват цивилното население и заграбват природните богатства, това са все миротворчески операции.
Когато някой протестира и не иска да е прицел, бойно поле и арена на държавните интереси на миротовроците, той е терорист. Подлежи на омерзение, заклеймяване и унищожение навсякъде, където интересите на миротворците са накърнени. Това означава в целият свят. Интересите нямат държавни граници. Държавният тероризъм също.
То не бяха арабски пролети, то не бяха афганистански вечери, иракски бури, сирийски незнам какви си. То не бяха напъни Давид да се представи за Голиат, то не бяха размахвания на юмруци. Нетаняху позна в утайката на кафето си, предполагам, кои са и от къде са терористите още преди да се е разпръснал пушека от взривовете... Интересно защо не публикуваме мненията на „противната“ страна, но пък какво му е интересното? То е ясно...
Какво е това? Лудост някаква, що ли? Не. Обикновена политика...
Лошото е, че е необходима война. Тя е единствения изход в тази икономическа и най-вече политическа ситуация. Така се решават проблемите в обществото, в което живеем. Политиците – и „добрите“, и „лошите“, ще се скрият в своите бункери. Отгоре ще останат тези, които ги взривяват по автобусите и пазарите, ще остане пушечното месо на демокрацията, на християнството, на исляма, че дори и на великоеврейските претенции... Едно не бива да забравят льольовците, обитаващи „големите, стари демокрации“, че дори и „младите“ такива. Тяхното съзнание е точно толкова промито, манипулирано и омърсено, колкото и на нещастника, на който са обещали стотици девици в неговия рай и сит живот на семейството му тук и сега, за да нарами сакчето с взрива.
Е, може и да възникне малко проблемче за политиците – и за „добрите“, и за „лошите“. След „спасителната“ ядрена войничка може да има известен дефицит на обслужващ и гласуващ електорат, но да не се притесняват – глупаците никога не свършват.
Така е днес. Лошото е, че не виждам утре...
Единственото, което искам е да се окажа лош, ама много лош, пророк.

4 коментара:

  1. По всичко личи, че няма да се окажеш, наборе. Просто тази матрица работи така: криза-война...Въпросът е не дали, а кога и каква...Лошото е, че ние винаги сме били на страната на губещите. Макар, че реално погледнато печелещи от войните държави и народи няма. Има конкретни хора, кой знае защо (смях), едни и същи, или техните наследници, разбира се.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лощото е, че върви към глобална... Малките регионални войни очевидно не можаха да изиграят ролята на отдушник и преразпределител...

      Изтриване
  2. "...След „спасителната“ ядрена войничка може да има известен дефицит на обслужващ и гласуващ електорат..."
    Това е другата цел... В момента е в излишък.

    ОтговорИзтриване