1.03.2011 г.

Германска работа...

Скоро уличиха германският министър на отбраната, че бил преписал оттук-оттам докторската си дисертация и същия днес взел, че подал оставка?! Бе, не мога да разбера! Тези хора добре ли са, не са ли? Амчи то как се пише дисертация? С преписване, разбира се! Ей, няма да забравя какви списъци с „използувана литература“ се прилагаха към разни дисертации и обикновени дипломни работи, какви поменици... Единствената разлика между „преди“ и „сега“ е, че „преди“ се цитираха съветски автори и издания, а „сега“ предимно англо-саксонски...
И друго не мога да разбера. Тези хора нямат ли тъстове, тъщи? Очевидно е, че този иначе тъй симпатичен Карл-Теодор цу Гутенберг (каква ирония...), е подтикнат от най-близките роднини на жена му да полети по наклонената плоскост. А аз - наивния, мислех, че след създадения прецедент в най-новата политическа история от възпитника на НСА Цветан Цветанов, изцепките на политиците вече са предопределно разбираеми. Като крадеш вината е на тъста, като преписваш - на тъщата, послъгваш ли за Шенген е виновен шурата... За всички хубавини „отговорност“ носиш само ти - работягата, честния, почтения, заместника на Спасителя и т.н.
Тъй, уважаеми дами и господа! Към такава Европа са ни запътили. Европа на слаби и неосъзнати роднински връзки. Европа, в която тъщата не може да обърше задника на зетя.
Това ли искате?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар