22.03.2010 г.

Мечти, мечти...

Идват десните на власт. Управляват ни...
Идват левите на власт. Управляват ни...
После пак десните. После пак левите. После...
... а ние дори не разбираме какво се е случило...

15 коментара:

  1. е, при този водовъртеж все пак има нещо постоянно - ние все така нищо не разбираме :-)))

    ОтговорИзтриване
  2. от някоя гледна точка така е по-добре :)

    ОтговорИзтриване
  3. Наборе, дали защото още не сме се нацепили на средните?! :)))
    Ама май имаше и едни, дето се представят за такива...
    Бяха писали в един вестник ,че едни чужденци, присъствали на наши избори им станало чудно, че у нас милионери и клошари гласували за една и съща партия...Такова чудо никъде не били виждали :)))

    ОтговорИзтриване
  4. А на тоя ментараджия Ошо какво му харесваш?
    То навремето още се размириса...Сега има и един пишман доктор по-модерен, забравих му името, индиец :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Ето, виж :http://kjelqzkov.log.bg/article.php?article_id=23691

    ОтговорИзтриване
  6. Наборе, то партията си е една още от 1944 г., а който не е разбрал или не може да разбере си е за негова сметка :)))

    За Ошо: за него и за това, което казва, правя заключения само въз основа на това, което съм прочел и определено прочетеното е много близко до моето разбиране за нещата.
    По същия начин съм направил изводи и за християнството, исляма и т.. И аз не мога да си обясня как е възможно нормален средно-интелигентен човек да вярва, че някой е възкръснал, че ходи по вода, че моми забременяват без *уй и т.н., и т.н. глупости - да не ги изброявам всичките...
    Поне след него не са останали планини от трупове и реки от кръв, както след християнството и исляма.

    ОтговорИзтриване
  7. Е,..добре, поне си е отебал човека :)))
    Щом ти харесва...няма да споря..А то за другото- щом не си го разбрал, значи не ти е дошло времето ...А това, че партията е една от 1944г, поне си го разбрал и ти...Защото нет-а е пълен с наивници..Хайде хлапета по на 25 години как да е, ама дърте пергиши като нас да се втеляват ...:)))

    ОтговорИзтриване
  8. Мечтите понякога свършват
    Когато дойдат тези
    http://pishtov.blogspot.com/2010/03/blog-post_09.html

    ОтговорИзтриване
  9. Наборе и така да е било, проблема си е негов. Големи хора, каквото решат това ще правят. Поне не е гонил малки момчета със запретната расо по енорията си, та после големия му началник да се извинява вместо него. Не отричам, че в това отношение католиците са по-напред - поне се извиняват... Тука нашите карат направо...
    Както и да е. Поне в едно можеш да бъдеш сигурен - времето няма да ми дойде. Нито християнството, нито мохамеданството, нито техните последователи имат с какво да ме впечатлят и изненадат. Все пак благодаря за снизходителното съчувствие и обещавам, че винаги когато нещо не ми е ясно в живота ще се отнеса към другия ти блог за разяснение :)

    ОтговорИзтриване
  10. Valkocompany,
    честно да ти кажа „тези“ не ми пречат. Нямам такава власт и толкова пари, че да ги поощря или да им попреча...
    Иначе, театрото с посрещането и изпращането на американският президент - примерно, по целият сват е впечатляващо. Въпреки това - не са рекли, не са го гръмнали... Въпрос на конюктура :)))

    ОтговорИзтриване
  11. E, наборе, знаеш това са дълги теми, а за мен той си е само един философ..т.е ,ближен..Така,че аз не деля хората на големи и малки...Разбирам ви атеистите..донякъде -трябва ви авторитет: няма Бог, има Големи хора...и поповете са хора и грешат ,не виждам що да се сърдиш .А именно католиците са кръщавали с огън и меч, не православните...и продават индулгенции..Има тук при нас един Борис, който избил 100-200 човека при покръстването, и на безбожниците все това ви е в устата...И по това има материал в другия блог ..И във Ватикана имат материали по случая, ама мълчат,щото тъй им отърва :)))

    ОтговорИзтриване
  12. Впрочем, ако не е било това покръстване, може би нямало да има и България, ама то пък вече на кой му пука, нали?!:)))

    ОтговорИзтриване
  13. Ех, наборе! Скрита лимонка съм аз, щом до сега не си разбрал, че не съм атеист. Веднъж вече май споменах, че за мен и теисти, и атеисти са двете страни на една монета. Едните абсолютно самоуверено ти казват: Вярвай в ...... (тук си слагаш бог по избор) щото иначе ..... (пак по избор); другите абсолютно самоуверено ти казват: Невярвай в ...... (тук си слагаш бог по избор) щото иначе ..... (пак по избор)...
    Аз казвам: 1. не знам има ли, няма ли; 2. Не ме интересува; 3. Всеки сам трябва да реши какво да мисли по тези, а и по всички въпроси.
    Що се отнася до Големите хора... Аз съм най-големият човек за себе си! На вярващите им трябва някой, който да ги плаши, да ги наставлява и т.н. На мен не ми трябва. За това винаги съм казвал - вярата е необходимост. Комуто е нужно да вярва! Иначе се получава - гледаш го нормален мъж пък тайно ходи някоя облечена с кожи да го пердаши, че така му било хубаво...
    Това, че поповете са хора и грешат... Аз не се сърдя. Пука ми. Само че не съм сигурен, че ще го кажеш така и пред бащите на онези ирландчета или на нашите семинаристи тук... Това е една от причините да не мога да вярвам на подобни религии/идеологии. Като си християнин - редови или свещенник, на практика можеш да правиш всичко. Достатъчно е след това да признаеш греха си и да славиш усърдно името Му... за пред хората. Така беше и с комунистите. Пак си правеха каквото си искат, но който най-високо викаше КПСС-БКП, Вечна дружба и т.н., който топеше другарчетата си и т.н., на него всичко се прощаваше...
    Това за католици и православни не го приемам сериозно... Ако историята се бе развила по друг начин сигурно местата щяха да са разменени. Вижда се, че тази практика не е само християнска. Прилага се от всички модели фанатици, където включвам и атеистите.
    Не е важно колко човека е избил Борис, а защо ги е избил! Как може да убиеш човек за това, че не иска да вярва в сбиротъка от глупости в някаква книга?!
    Наистина, ако не беше покръстването България, може би, нямаше да е на това дередже, но знаем, че в историята „ако“ няма...
    Впрочем, на Ботев не му е трябвала вяра в бог, пък ей на... Е, наистина, проваля се, но от пияница и курвар какво да очакваш... Добре, че е нямало тогава СПИН, че да пишем убедено как е умрял от него :)))

    ОтговорИзтриване
  14. Наборе, добре.Казвал съм много пъти,че атеист не значи невярващ, а отричащ боговете, т.е, безбожник...Иначе вярата е друго, нали.
    А за децата пострадали от попове педофили си прав, че разочарованието е много по-голямо...Защото обикновенния педофил не проповядва ...нали.
    Впрочем, знаеш ли ги ?!:(

    ОтговорИзтриване
  15. Наборе, за религията няма да стигнем до единно мнение, тъй че не виждам смисъл от спора ни. Все някой ден истината - една или друга, ще лъсне като маймунски гъз и дано сме в състояние тогава да я осъзнаем...
    По отношение на педофилите - независимо свещенници или не, най-малкото кастрация и въдворяване в психиатрия - това го казвам като цивилизован гражданин. Като нецивилизован знаеш какво би направил всеки баща...

    ОтговорИзтриване