21.10.2008 г.

Веселяци...

Икономическа криза броди по света. Развива се бързо и неочаквано. Така ще е в информационното общество. Докато се усетиш и... Все пак отговорните политици и финансисти правят каквото могат. Опитват се да овладеят нещата в движение и се учат... Има едно кътче на планетата, възпято като земен рай. Политиците и финансистите там твръдят, че рая не може да бъде засегнат от някаква си криза! Божественото им безхаберие е престъпно, но на кой му пука! В подкрепа на безумието се изказа и един пишман-икономист. Спорде него кризата, ако въобще се почуства, ще доведе до нов етап в развитието на българската икономика, и то - забележете! - в положителна посока! Е, те това дебелоочие и при комунизма (?) го немаше... Прошумоляха и някои дяволски гласчета, че не сме в стъклена кула под лазурен похлупак. Кой ги чува?! Най-силно се изцепи проф. Димитър Иванов, но може ли от Лондон да прозреш истината за Рая?! Няма кой да ни опази от самите нас... "Мила Родино, ти си земен рай..."

2 коментара:

  1. Хубаво си го написъл. По пинцип наистина по време на криза бизнеса се мести там където е евтина работната ръка.Със бизнеса идва и финансов ресурс. Проблема при нас е че да доидат чуждите фирми тука е като да ги пуснеш насред джунглата, на тях им трябва стабилност и културна бизнес среда. Това дори да стане няма да ни извади от блатото докато българските фирми не почнат да работят и печелят достатъчно та да се справяме без да чакаме някой да ни измъкв. Другото дето мисля е че това което говорят и прокламират по медиите не е това което мислят наистина.

    ОтговорИзтриване
  2. За съжаление, ние наистина живеем тук и сега :)
    Според мен, трябва да насочим тактически и стратегически усилията си на север - Русия, и на изток - Индия, Китай. Мисля, че т.нар. "западен свят" на демокрацията и свободната икономика ще претърпи доста сериозни промени, които могат да бъдат, в крайна сметка, положителни, но може и да не са. Последното, според мен, е по-вереоятно.
    Естествено, до сега сме показали, че не умеем да отчетем геополитическите реалности и купуваме все фабрики на 9 септември... Сега става същото.

    ОтговорИзтриване