Тук мога да вметна култовата „табуретачная“ и постиженията на нашите спиртовари в Либия преди години - ракия от цитрусови плодове, обелки и др. подобни, където решаваща роля е играла захарта :)
Aria, похвалата, дори когато е заслужена, носи радост :) Благоаря! Уискито е дестилат. Правятго във фабрики. Ракията е изкуство. Сливовата е елексира, който пият в две старопланински градчета. Другото са имитации. Тук иде реч за обикновената джанковица, която също не е лоша, но сливовата, ех! Сливовата... Преди години, когато седнеш в някой от ресторантите по „Витошка“ и си поръчаш изпотена чаша със сливова и шопска салата всеки разбираше, че си „готино копеле“! Гроздова пиеха каруцарите, водка - студентите. Други времена... :)
добри си бяха времената, спор няма. иначе погледнато, добре е и че се дотътрихме и до днешните - кой по права, кой по крива линия, кой - по партийна...
а най-хубавото е, че каквото и да става, едно "наздраве" е винаги уместен финал.
Мнооого песимистично звучи! По ми харесва така:
ОтговорИзтриванеЦветове по вятъра,
надежда за джанки.
Ще пием ракия!!!
Джанката цяла
ОтговорИзтриванев бяла премяна
надежда пияна
;)
Пивка ракия
ОтговорИзтриванечашка и сладост
надежда за бъз
Абеее, Руми, аз от старата генерация рекох да вкарам някоя рима, но ти с тоя бъз...По добре да направя пас :))))
ОтговорИзтриванеЩе пием ракия,
ОтговорИзтриванеЩе пеем и плачем,
животът ни страшен
Животът ни страшен,
ОтговорИзтриванеНо пием ракия,
И плачем и пеем.
Това си е хайку игра. Всеки срещу всеки и продължава от последната строфа на предишния участник :)
ОтговорИзтриванеКръстьо, сигурна съм, че имаше какво да кажеш :)
ОтговорИзтриванеРуми, с този бъз, бъзова ракия ли е що ли, направо ни разби :)
ОтговорИзтриванеЩом джанка плаче
ОтговорИзтриванебъз картофи чакт
чувалче захар също
Чувалче захар също
ОтговорИзтриванеот компири ракия прави
Главоболие...
Приятели, изказа е различен, нюанси много, но важна е червената нишка, коато минава през творбите ни - ракийката! :)))
ОтговорИзтриванеТук мога да вметна култовата „табуретачная“ и постиженията на нашите спиртовари в Либия преди години - ракия от цитрусови плодове, обелки и др. подобни, където решаваща роля е играла захарта :)
ОтговорИзтриванеРакийката сладка
ОтговорИзтриванеот джанки, от бъз и от захар
ще пием...
:D
Акацията вятъра изплаши
ОтговорИзтриванечаши и кристал
ракийка и салатка
Ракия без салата
ОтговорИзтриваненакрая ще изпия
дано да се опия
Опих се от рецепти
ОтговорИзтриванебутилка за Лека Нощ
дано не е менте
Дано да се опия,
ОтговорИзтриванено ще има ли ракия?
Цветовете отлетяха...
От джанки менте няма
ОтговорИзтриванеотивам да си лягам
До пиене...
;)
Цветовете отлетяха
ОтговорИзтриванеЦар Киро написа
нова рецепта
Честит празник!
ОтговорИзтриванеДа ни е цветно в душите, пък не само джанката цъфти ;)
❀
Честит да е, Блага!
ОтговорИзтриванеАз вече съм вързал, но радостта е останала :)
О, велики поете! Напълни душата ми с красота! О! Защо изпих това уиски, а не останах да чакам сливовата!
ОтговорИзтриванеДжанки забравени
от пролетен цвят отлетял
ферментират.
Колко е бистро стъклото на чашата!
Aria, похвалата, дори когато е заслужена, носи радост :) Благоаря!
ОтговорИзтриванеУискито е дестилат. Правятго във фабрики.
Ракията е изкуство. Сливовата е елексира, който пият в две старопланински градчета. Другото са имитации. Тук иде реч за обикновената джанковица, която също не е лоша, но сливовата, ех! Сливовата...
Преди години, когато седнеш в някой от ресторантите по „Витошка“ и си поръчаш изпотена чаша със сливова и шопска салата всеки разбираше, че си „готино копеле“! Гроздова пиеха каруцарите, водка - студентите.
Други времена... :)
добри си бяха времената, спор няма. иначе погледнато, добре е и че се дотътрихме и до днешните - кой по права, кой по крива линия, кой - по партийна...
ОтговорИзтриванеа най-хубавото е, че каквото и да става, едно "наздраве" е винаги уместен финал.
Тъй си е. Наздраве!
ОтговорИзтриване